Eiland Agathonisi

EILAND AGATHONISSI

Gulet Cruises naar het eiland Agathonissi

Heel representatief tussen de kleine Griekse eilanden, Agathonissi blijft nu nog een ongerepte bestemming.

De kleine witgekalkte huizen zijn gebouwd volgens de lokale architectuur, de kleine tuinen en de zachte ingesteldheid van de bewoners staat in contrast met het droge klimaat en land wat Agathonissi een puur en uniek karakter geeft. Er zijn drie dorpen op het eiland, behalve de haven Ag Georgios: Katholiko, en bijna verlaten vissersdorp, Megalo Chorio waar de meeste autochtonen wonen en Mikro Chorio. Agathonissi is een is een ideale plaats voor mensen die op zoek zijn naar een vakantie weg van het massatoerisme want het is één van de laatste ‘paradijs’ eilanden in de Egeïsche zee.

INFORMATIE OVER HET EILAND AGATHONISSI

Agathonissi is het meest noordelijke eiland in het Dodecaanse complex met eilanden, gelegen NA van het Sporaden complex van eilanden en 8 nautische mijlen van de kust van Klein-Azië. De vorm van Agathonissi is vergelijkbaar met een ezel en om die reden waren de vroegere namen ‘Gaidaros’ en ‘Gaidouronissi’ (‘gaidaros’ grieks voor ezel). Met een oppervlakte van ongeveer 13 km² heeft Agathonissi een helderwater kustlijn van 32 km! Je vindt er tal van afgelegen en goed beschermde baaien om er van het zwemmen te genieten.Wij zijn er zeker van dat de grote natuurlijke schoonheid u zal betoveren.

GESCHIEDENIS VAN HET EILAND AGATHONISSI

Bewoond sinds de oudheid, Agathonissi werd volgens oude historici, schrijvers en geografen YETOUSSA genoemd. Het veranderde een aantal keren van naam tot de huidige wat het karakter van de bewoners verklaard (‘agathos’ goed in Grieks). Agathonissi bestaat uit 3 nederzettingen – St. George (de haven van het eiland), Megalo Chorio en Micro Chorio. Uit archeologisch oogpunt op Agathonisse zijn er meerdere Byzantijnse vondsten alsook van verschillende kerken en kapellen. Uniek in hun soort en zeker te bezoeken het Dodekanesos complex van eilanden ‘Koepels’, Byzantijnse locaties die meestal werden gebruikt voor de opslag van voedselvoorraden.


Eiland Agathonisi Eiland Agathonisi Eiland Agathonisi Eiland Agathonisi Eiland Agathonisi Eiland Agathonisi Eiland Agathonisi Eiland Agathonisi

Wij zijn er trots op om de beste charter gulet jacht te vertegenwoordigen in Turkije en hebben meer dan 10 jaar ervaring ermee. Ons deskundig team zorgt ervoor dat de charters professioneel worden behandeld van begin tot einde voor de huurders.

SIRRIBIR OKUMUS
Directeur


Geef ons uw wensen door zodat wij u kunnen bijstaan in het vinden van de perfecte jacht.

Ondersteuningsteam
Directeur - S.OkumusS.Okumus
Directeur
[email protected]
Klantendienst - I.OkumusI.Okumus
Klantendienst
[email protected]
Operatie Manager - E.KantarmisE.Kantarmis
Operatie Manager
[email protected]
Sales Manager - E.ArıE.Arı
Sales Manager
[email protected]
Verkoopsconsulent - A.KantarmisA.Kantarmis
Verkoopsconsulent
[email protected]
Technisch D. - O.PorkarO.Porkar
Technisch D.
[email protected]