Log alstublieft in

Voor deze functie moet u zich registreren of inloggen.

EILAND ASTYPALEA

Gulet Cruises naar het eiland Astypalea

Astypalea is één van die verborgen eilanden die heel weinig buitelandse bezoekers ontvangt maar is wel populair bij de Grieken. Op dit mooie eiland Astypalea van de Dodekanesos waar lokale tradities nog levendig zijn, zult u tijdens de vakantie veel vis eten (opgelegd door de vele visrestaurants op het eiland) en veel zwemplezier op de mooie verlaten baaien (ja, ze bestaan nog). Bij uw verblijf op het eiland Astypalea, vergeet de hoofdstad van Astypalaia, Chora, niet te bezoeken met zijn mooie witgekalkte huizen en bekroond met een Venetiaans kasteel, bezoek ook de windmolens en ook de kleine haven van Maltezana, vooral tussen 19 en 21 uur wanneer de vissers hun vis en rivierkreeft rechtstreeks op de boot verkopen. (proef van het traditionele leven)

INFORMATIE OVER HET EILAND ASTYPALEA

Astypalea is één van de verborgen eilanden die weinig buitenlandse bezoekers ontvangt maar wel populair is bij de Grieken. Het mooie eiland is gelegen ten westen van Nissiros en ten oosten van Anaphi. Het is 97 km² groot en het heeft een kustlijn van 110 km met tal van natuurlijke havens, baaien en talrijke kleine eilandjes. Het eiland bestaat uit twee rotspartijen, verbonden door 110 meter landlengte. De belangrijkste nederzetting op het eiland is Chora, gelegen aan de westkust en gebouwd op identiek dezelfde plaats als de oude stad. Boven de stad domineert het fort met de twee witgekalkte kerken die John Quirine IV restaureerde en die in de folkmuziek bezongen wordt als ‘Fort of Astropalia’. Vandaag is de stad naar beneden uitgebreid langs de kust waar ze samenkomt met de hedendaagse haven, bekend als Pera Yialos. Op korte afstand van Chora ligt Livadi, een rijke kust-vallei. Het produceert uitzonderlijke citrusvruchten en groenten en eindigt in een idyllisch strand. In het noordelijk gedeelte van het eiland ligt een ruime en volledig veilige haven met kleine nederzettingen, Maltezana of Analipsi genoemd. Vathi ligt langs de schilderachtige baai en is een andere nederzetting dewelke zijn hoogtepunt in verleden ligt als gevolg van de enorme hoeveelheden limoen, die voldoende waren om de lokale bevolking te bevoorraden maar ook om nog te exporteren. Oude schrijvers spreken over het geweldige, fijn klimaat op het eiland, de veelheid aan vogels die er broeden (vooral fazanten en konijnen) en de overvloed aan vis en sponzen in de omringende zeeën. Het is het vermelde waard dat er op het eiland Astypalaia geen slangen voorkomen.

GESCHIEDENIS VAN HET EILAND ASTYPALEA

Volgens de Griekse mythologie waren Astypalea en Europa de dochters van Finikos en Perimidis. De oude inwoners van het eiland waren de ‘Kares’ die het eiland ‘Pyrra’ doopten (Grieks voor ‘vuur’) naar de roodachtig gekleurde grond.

Het eiland behoorde eeuwenlang tot het Minoïsche rijk. De gunstige positie van het eiland wekte later de interesse op van de Romeinen die de controle over het eiland overnamen in 1207.

In 1537 de voormalige piraat en later admiraal van de Sultan, de vreselijke Barbarossa, maakte een hevig einde aan de Venetiaanse overheersing en van dan af volgde het eiland de fortuinen van het Dodekanesos complex tijdens de latere Ottomaanse en Italiaanse regels, tot haar inlijving bij de Grieken na de Tweede Wereldoorlog.

SIGHTSEEING

Tal van Middeleeuwse ruïnes liggen verspreid over het eiland. Sites die het bezoeken waard zijn inclusief de schilderachtige windmolens, de unieke kleine huizen binnen het for (Karae’s Lanes), de foto perfecte stranden en de natuurlijke havens. Binnen het fort liggen er twee oude kerken, nl. St. George en De Maagd van het Fort (de Annunciatie). De belangrijkste vereerde site is echter ‘Onze Lieve Vrouw van de Deur’ (Portaitissa) dat met een festival wordt gevierd op 15 augustus. – Het Kasteel met de 2 kerken ein: Panagia of Castro en Aghios Georgios – Archeologisch Museum – Pera Gialos – Aghios Ioannis Kasteel – SW kust van het eiland – Klooster van Panaghia Portaitissa – Livadi – Megali Panaghia kerk – Pera Gialos – Kerkelijk museum.

 • Contact
 • Prijsaanvraag
 • Email ons
 • Bel ons
 • Wij bellen u
 • Live Chat
 • Met trots presenteren wij de beste charter gulet jachten in Turkije en hebben wij meer dan 14 jaar ervaring. Ons ervaren team verzekert u dat charters professioneel verzorgd worden van begin tot eind.
 • SIRRIBIR OKUMUS
  CEO

 • Laat ons uw wensen weten zodat wij u kunnen helpen om de perfecte jacht voor u te vinden.
 • Prijsaanvraag
 • ondersteuningsteam
 • S.OkumusS.Okumus
  Oprichter & CEO
  soguletyacht.net

 • I.OkumusI.Okumus
  Guest Relations
  ioguletyacht.net

 • E.KantarmisE.Kantarmis
  Operation Manager
  ekguletyacht.net

 • E.AriE.Ari
  Verkoopmanager
  eaguletyacht.net

 • A.KantarmisA.Kantarmis
  Verkoop consultant
  akguletyacht.net

 • main.kDikmain.kDik
  Verkoop consultant
  kdguletyacht.net

 • main.sAtesmain.sAtes
  Accountmanager
  saguletyacht.net

 • O.PorkarO.Porkar
  IT Manager
  opguletyacht.net

 • main.fCelikmain.fCelik
  Kantoor assistent
  fcguletyacht.net