Antalya

ANTALYA

De regio Antalya die mystiek van het verleden aanbiedt in onze tijden, wordt nu de ‘Turkse Riviera’ genoemd naar zijn archeologische en natuurlijke schoonheden. Antalya is een plaats waar zee, zon, geschiedenis en natuur een perfecte harmonie vormen en dewelke de mooiste en de helderste kust langs de Middellandse Zee bevast. De stad behoudt haar belang als centrum door de geschiedenis aan de Zuidkust van het land, als aanvulling van prachtige natuurlijke schoonheden. De mythologische stad dewelke goden en godinnen herbergt stelt al zijn geheimen en wonderen aan de mensheid tentoon.

Antalya en zijn omgeving een belangrijk en noemenswaardig toeristisch centrum in de Middellandse zee met zijn perfecte klimaat en schitterende harmonie tussen archeologie, geschiedenis en natuurlijke schoonheden het ganse jaar beschikbaar.

HOE ANTALYA BEREIKEN?

Antalya kan bereikt worden vanaf de meeste steden wereldwijd en zelfs van kleine steden, busbedrijven die naar Antalya reizen zijn beschikbaar.

Antalya heeft een internationale luchthaven van waaruit u de meest belangrijke steden kan bereiken. Er zijn moderne faciliteiten inclusief wachtkamers, restaurants, cafébar en shopping.

Voor toeristen die naar Antalya komen via de weg, de afstanden vanuit de omringende steden en gemeenten zijn als volgt:

WELK SEIZOEN IS HET BESTE?

Tussen eind juli en begin september, Turkije is heel druk met het toppunt van de zomer die duizenden toeristen naar de kust brengen. Juli en augustus zijn lang en heet en de nachten zijn heel warm. Juni, begin juli en september bieden een betere combinatie met warme dagen en koele nachten. Het water kan in september op bepaalde plaatsen heel warm zijn.

KLIMAAT

Het gebied wordt afgeschermd van de noorderwind door de Taurus Mountains. Antalya heeft een mediterraans klimaat met hete en droge zomers en milde en regenachtige winters. Ongeveer 300 dagen per jaar zijn zonnig. Antalya heeft meer dan 3000 uren zonlicht per jaar. De zeetemperatuur varieert van 15° C (59°F) tijdens de winter en 28°C (82°F) tijdens de zomer. De luchttemperatuur haalde een recordhoogte van 45°C (113°F) in juli en een laagterecord van -4°C (25°F) in februari. De gemiddelde luchttemperatuur varieert tussen laag tot midden 30°C (86°F).

GESCHIEDENIS VAN ANTALYA

Antalya ligt in het westen van de mediterraanse regio. In de oudheid omvatte het Pamphylia wat betekent ‘het land van alle stammen’. Het land verdient deze naam sinds het getuige was van verscheidene opeenvolgende beschavingen doorheen de geschiedenis. In de 1e eew voor Christus Attalus koning va Pergamum beveelde zijn mannen om het mooiste stukje op aarde te vinden, hij wilde dat ze de ‘hemel op aarde’ vonden en koning Attalus stichtte de stad met de naam ‘Attaleia’. Vanaf dan tal van landen hielden een oogje op de stad. Toen de Romeinen het Pergamene Koninkrijk overnamen, werd Attaleia een uitstekende Romeinse stad die in 130 na Chr. door de Romeinse Keizer Hadrian werd bezocht. Ter ere van de keizer werd een boog gebouwd, zeker de moeite om te bezoeken. Daarna kwamen de Byzantijnen waarna de Seljuk Turks de stad overnamen in 1207 en het een andere naam gaven, Adalya, en het Yivli Minaret bouwden. De Ottomanen volgden de Seljuks op om uiteindelijk binnen de Turkse republiek een Turkse stad te worden en een belangrijke haven. Antalya is snel beginnen groeien sinds 1960 en de bevolking bedraagt er 1.146.109 volgens de volkstelling van 1990.

SIGHTSEEING

City Walls: Het Hadrian Arch memorial en The Clock Tower zijn opmerkelijk en dateren uit Hellenistische tijdperk

Kaleici: Dit is het hartje van de stad die door de tijd vele beschavingen heeft doorstaan. Het werd gerestaureerd en is nu een aantrekkelijk centrum met hotels, restaurants, shopping en ontspanningsmogelijkheden. Kaleici behield originele vroegere Turkse archeologische karakteristieken. De jachthaven is volledig gerestaureerd en zeker het bezoeken waard. Door alle restauratie’s in Kaleici werd de Golden Apple Prize gewonnen, de Oscar voor het toerisme.

Antalya Museum: Is een prijswinnend museum en één van de opmerkelijkste archeologisch musea in de wererld. Het is ook het enige museum in Turkije met een kinderafdeling die oude monumenten tentoonstelt voor kinderen.

Hadrian’s Gate: Deze decoratieve marmeren boog werd gebouwd in de 2e eeuw na Chr. door de Romeinen ter ere van Keizer Hadrian. Het is de meest verbazingwekkende zone in de hele Pamphylia regio.

Kesik Minaret (Gebroken Minaret): Eerst een Byzantijnse Pnaglia kerk, later geconverteerd tot moskee.

Yivly Minaret: Dit gecanneleerde minaret uit de 13de eeuw werd gebouwd door de Seljuks. Gedecoreerd met donkerblauwe en turkooise tegels, dit minaret werd uiteindelijk het symbool van de stad.

Oude steden

Termessos: Het is een Pisidyaanse stad met resten van agora, theater een een odion.

Perge: Ligt 18 km ten noordoosten van Antalya. De ruînes liggen verspreid over 2 heuvels, het theater op de ene en de acropolis op de ander. Volgens de legende werd de stad gebouwd door drie helden uit Troy.

Sillyon: Gelegen 34 km van Antalya in de richting van Antalya. Het ligt tussen Aspendos en Perge en dateert uit de 4de eeuw voor Chr.

Aspendos: Eén van de belangrijkste Pamphiliaanse steden. Het ligt op het punt waar de Kopru rivier in de zee uitmondt. Vroeger was het een belangrijke haven en commercieel centrum, het heeft de reputatie om de beste paarden ter wereld groot te brengen. Het odeon, de basiliek, galerijen en fonteinen zijn zeker de moeite om te bezichtigen.


Antalya Antalya Antalya Antalya

Wij zijn er trots op om de beste charter gulet jacht te vertegenwoordigen in Turkije en hebben meer dan 10 jaar ervaring ermee. Ons deskundig team zorgt ervoor dat de charters professioneel worden behandeld van begin tot einde voor de huurders.

SIRRIBIR OKUMUS
Directeur


Geef ons uw wensen door zodat wij u kunnen bijstaan in het vinden van de perfecte jacht.

Ondersteuningsteam
Directeur - S.OkumusS.Okumus
Directeur
[email protected]
Klantendienst - I.OkumusI.Okumus
Klantendienst
[email protected]
Operatie Manager - E.KantarmisE.Kantarmis
Operatie Manager
[email protected]
Sales Manager - E.ArıE.Arı
Sales Manager
[email protected]
Verkoopsconsulent - A.KantarmisA.Kantarmis
Verkoopsconsulent
[email protected]
Technisch D. - O.PorkarO.Porkar
Technisch D.
[email protected]