Bodrum

BODRUM

Gulet verhuur & Cruises vanuit Bodrum

Bodrum is het ideale vertrekpunt om naar de Egeïsche zee van Turkije te zeilen. De Golf van Gökova staat bekend als één van de beste regios om te cruisen in Europa. Met een overvloed aan zonneschijn, kristalhelder water, voortdurend blauwe hemel, goede ankerplaatsen en vriendelijke mensen biedt de kust vele diversiteiten. Er zijn veel ongerepte naturlijk mooie zones, kust- plaatsen en dorpen. Het is nog steeds mogelijk om de locale bevolking te gadeslaan in hun traditionele Turkse dorpen kledij.

Blue Voyage startte in de Golf van Gökova op Cevat Şakir Kabaağaçlı's regelmatige uitstapje met vissers. He zeilde naar ontelbare grotten en baaien in de Golf van Gökova en werd er verliefd op de diepblauwe zee. Hij werd beroemd in de regio en tal van mensen werden door hem geïnspireerd om opwindende zeiltochten te maken.

Stel je voor dat je om een comforabele jacht ligt, op het dek in het diepste van de zee, zeilend langs de prachtige kustlijnen. Zwemmen in warme kristalheldere wateren, duiken, surfen, skiën, vissen of rusten op de zanderige stranden van toeristische steden en historische havens zijn slechts een paar van de aanbevolen attracties op de Blue Cruise.

Eens je de haven verlaten hebt, duikt de enorme uitgetrektheid van de Golf van Gokova voor u op, enkel deze regio is voldoende om tenminste één week verbluffende plaatsen te bezoeken tijdens uw zeilreis. Sedir Adalari (Slangen en Kasteel eiland) is zeer bekend voor Cleopatra’s Beach, waarvan men gelooft dat het gemaakt is voor haar geliefde Anthony, met zand uit Noord Afrika. De nabij gelegen baaien Kesr, Sogut en Degirmen Buku in het verre oosten van de golf zijn spectaculaire ankerplaatsen.

Zeilend naar het zuiden, bewaakt door het Griekse eiland Symi, is de Golf van Hisaronu, wat betekent Golf van Forten, verwijzend naar menig oude en middeleeuwse forten verspreid over de heuvels van de Golf. Dacta, het grootste dorp in de golf en de ideale plaats om voorraad op te slaan tussen Marmaris en Bodrum en is zeker het bezoeken waard omdat nog steeds ongerept en pittoreske is bij toeristen.

HOE BODRUM BEREIEKEN

Zeer frequente charter vluchten van luchthavens wereldwijd naar Bodrum Milas Airport tussen april/mei en oktober/november en minder tussen midden november en april.

Er zijn ook talrijke luchtvaartmaatschappijen die direct op Istanbul, Izmir en Antalya vliegen en binnenlandse luchtvaartmaatschappijen vliegen regelmatig van en naar Bodrum. De vlucht van Istanbul naar Bodrum duurt ongeveer een uur.

Komende van de Griekse eilanden, zijn er veerboten geëxploiteerd door ferrymaatschappijen. Bodrum Ferryboat Association heeft dagelijks trips tussen Kos en Bodrum gedurende de zomer. In de winter varen de schepen 3 keren per dag op maandag, woensdag en vrijdag. De veerboot vertrekt in Bodrum om 09.00 en komt terug naar Kos om 16.30. De Bodrum-Kos verplaatsing duurt ongeveer 1 uur. Dezelfde maatschappij heeft ook dagelijks een hydrofoil tijdens de zomermaanden, behalve op zondag.


Voor de bezoekers die naar Bodrum komen via de weg, de afstanden vanuiit de omliggende steden en gemeenten zijn als volgt:

Bodrum Airport : 40 km

Dalaman Airport : 200 km

İzmir Airport : 225 km

Marmaris : 165 km

Göcek : 200 km

Fethiye : 230 km

Antalya : 430 km

WELK SEIZOEN IS HET BEST?

Tussen eind juli en begin september, Turkije is extra druk met een hoogtepunt in de zomer door de duizende bezoekers aan de kustregio’s. De dagen in juli en augustus zijn lang en heet en de nachten zijn warm. In juni, begin juli en in september bieden een betere combinatie aan van warme dagen en koele nachten. Het water kan in september nogal warm zijn op bepaalde plaatsen. Mei en oktober zijn ideaal om te zeilen, te wandelen of te gaan vissen.

KLIMAAT

Bodrum heeft een mediterraans klimaat. Met in de winter maximum temperatuur van 15° (59°F) en in de zomer 34°C (93°F), met zonnige periodes. Zomers zijn heet en vochtig winters zijn dan weer zacht en meestal zonnig.

Lente. De geur van citrusbloesems vult de lucht, de heuvels en de valleien zijn groen en de koele, zonnige dagen zijn ideaal voor wandelingen en voor sightseeing. De drukte van de scheepswerven die jachten lanceren is een fascinerende attractie en op Kinderdag (23 april) zijn er creatieve festiviteiten voor deze kosmopolitische stad waardig.

Herfst.De herfst begint met de Bodrum Cup Traditional Wooden yacht Regatta dat jaarlijks wordt gehouden in een derde van de honderd statige houten jachten onder vol doek, is een lust voor het oog en het is de perfecte tijd om te varen.

De zee is nog steeds verleidelijk warm om te zwemmen en het is een genot om historische en natuurlijke sites in het koele weer – of om koopjes te doen tijdens de eindejaarskoopjes!

INFORMATIE OVER BODRUM

Bodrum is een havenstad in de provincie Muğla, in het zuidwesten van de Egeïsche regio van Turkije. Het is gelegen in de zuidkust van het schiereiland Bodrum, op een punt dat de toegang controleert tot de Golf van Gökova. De stad heette in de oudheid Halicarnassus van Caria en was bekend voor het herbergen van het mausoleum van Mausolus, één van de zeven wereldwonderen van de oudheid. Het Kasteel van Bodrum, gebouwd door de Kruisvaarders in de 15de eeuw, kijkt over de haven en de jachthaven. Het kasteelterrein bevast een Museum voor Onderwater Archeologie en hosts verschillende culturele festivals het hele jaar door.
Heden is Bodrum een heel gekende toeristische bestemming en is eveneens een internationaal centrum voor jachting. Het Kasteel van Bodrum, gebouwd in de 15de eeuw kijkt over de internationale jachthaven en zeehaven. Het kasteel hosts verschillende culturele festivals het hele jaar door.

Bodrum is een uitnodigende, kleurrijke menigte vol verrassingen, soms een nederige betweter en een losse wijze man, soms enkel gek, het is vrijheid, liefde; Brodrum is zon, zee en vooral het is geschiedenis... Kortom, Bodrum is alles en iedereen. Want iedereen heeft hier zijn eigen Bodrum. Sommigen leven eenvoudig, vredig en rustig, sommigen leven gek en waanzinnig. Bodrum is een Wit dat alle kleuren draagt en ze ook internaliseert. Het regent hier anders en ook de zon rijst anders en staat volledig verschillend. De wind waait anders, de zee ruikt anders. Bodrum is het ondeugendst en het arrogantst het traagst, het mooist, het eerlijkst en het oprechtste kinde van Moeder Natuur.

Met 3 jachthavens (Bodrum, Yalikavak & Turgutreis) welke de beste jachthavens voor de turkooise Turkse kust.

Je kan er proeven van verschillende populaire keukens. Je wordt er de beste Italiaanse, Thaise, Chinese, Mexicaanse, Europese en Turkse keukens en visgerechten aangeboden van eenvoudige maatlijden tot gastronomische festijnen.

Het nachtleven in Bodrum is zo levendig en divers als je je kunt voorstellen. Pop, Rock, Jazz, Folk en live muziek kom je overal tegen tot in de vroege uurtjes.

GESCHIEDENIS VAN BODRUM

De eerste geregistreerde kolonisten in de regio Bodrum waren de cariërs en het havengebied werd door de Dorische Grieken gekoloniseerd vanaf de 7e eeuw voor Christus. De stad later viel onder Perzische heerschappij. Onder de Perzen was het de hoofdstad van de despoot van Caria,de regio die als sinds lang het hinterland vormde en waarvan het belangrijkste de haven was. De strategische ligging zorgde ervoor dat de stad een behoorlijke autonomie genoot. Archeologisch bewijs uit die periode, zoals de recent ontdekte Salmakis (Kaplankalesi) inschrijving, nu in het Museum voor Onderwater Archeologie in Bodrum, getuigen van de bijzondere trots die haar bewoners hadden ontwikkeld. (4) Een bekende inboorling was Herodotus, de Griekse geschiedkundige (484-420 v. Chr.

Overlevende substructuren en de ruïnes van het Mausoleum van Mausolus, één van de zeven wereldwonderen van de Oudheid in Halicarnassus.

Mausolus regeerde Caria van hier, nominaal namens de Perzen en in de praktijk onafhankelijk voor het grootste deel van zijn regeerperiode tussen 377-353 voor Christus. Toen hij stierf in 353 BC, Artemisia II van Caria, die zowel zijn zus als zijn weduwe was, nam de oudgriekse architecten Satyros en Pythis in dienst, samen met de beeldhouwers Bryaxis, Scopas, Leochares en Timotheus om voro hem een monument te bouwen, alsook een graf. Het woord ‘mausoleum’ komt voort uit de structuur van zijn graf. Het was een tempel-achtige structuur versierd met reliëfs en beeldhouwwerken op een massieve basis. Het stond er 1700 jaar en werd vernietigd door aardbevingen. Op vandaag bestaan enkel de funderingen en enkele brokstukken van de beeldhouwwerken.

SIGHTSEEING

Kasteel en Museum van Bodrum

Eén van de mooiste musea voor onderwater archeologie ondergebracht in het prachtige 15de eeuws kasteel, gebouwd door de ridders van St. John of Rhodes. ‘s Werelds oudst gekende scheepswrak tentoonstelling is nu open. Deze sterattractie is een ‘must see’ op ieders lijstje.

Het Mausoleum

Het Mausoleum van Halikarnassus was in de oudheid één van de Zeven Wereldwonderen. De site is een openluchtmuseum bezocht met ontzag voor de prestaties uit de Oudheid. De monumentale beeldhouwwerken zijn in het British Museum, maar sommige kunstvoorwerpen en replica’s zijn te zien op de site.

Amphitheater

Met zitplaatsen voor ongeveer 13.000 toeschouwers dateert het theater uit de regio van Mausolus met enkele wijzigingen door de Romeinen. Met rotsgraven erboven biedt de site een ongeëvenaard uitzicht over de stad.

Myndos Poort

De westerse stadspoort door Mausolus in 364 voor Chr werd recent gerestaureerd. Samengesteld door 4 torens het weerstond Alexander de Grote en zijn Macedonische troepen. Overlevende delen van de stadsmuren worden momenteel gerestaureerd.

Ottomaanse Toren

Gebouwd in 1794 om een Ottomaanse scheepswerf te beschermen tegen piraten heeft de toren recent restauraties ondergaan en waar resten van een Romeins bad werden gevonden.

DUIKEN IN BODRUM

Wat van Bodrum een interessant plaats maakt voor duikers is natuurlijk de Egeïsche zee zelf. Ze is kalm, warm en vrij van getijden en sterke stroming. Ervaren duikers zullen in hun sas zijn met de diversiteit aan duikmogelijkheden. Ruige, vulkanische eilanden voor de kust, bieden een aantal zeer uiteenlopende locaties zoals grotten, warmwaterbronnen, riffen en spectaculaire drop-offs.

Voor de nieuwelingen in het duiken zijn er enkele veilige baaien in Bodrum die een perfect setting bieden voor een stressvrije inleiding in het diepzeeduiken? Met een gemiddelde zeetemperatuur van 25°C in de zomer en 15°C in de winter is Bodrum een ideale locatie voor een duikvakantie het hele jaar door. Bodrum biedt eveneens grote mogelijkheden voor geïnteresseerden in kunstvoorwerpen en archeologie uit de Oude Beschaving die bijna bij elke duik te zien zijn.


Bodrum Bodrum Bodrum Bodrum Bodrum Bodrum Bodrum Bodrum Bodrum Bodrum Bodrum Bodrum Bodrum Bodrum Bodrum Bodrum

Wij zijn er trots op om de beste charter gulet jacht te vertegenwoordigen in Turkije en hebben meer dan 10 jaar ervaring ermee. Ons deskundig team zorgt ervoor dat de charters professioneel worden behandeld van begin tot einde voor de huurders.

SIRRIBIR OKUMUS
Directeur


Geef ons uw wensen door zodat wij u kunnen bijstaan in het vinden van de perfecte jacht.

Ondersteuningsteam
Directeur - S.OkumusS.Okumus
Directeur
[email protected]
Klantendienst - I.OkumusI.Okumus
Klantendienst
[email protected]
Operatie Manager - E.KantarmisE.Kantarmis
Operatie Manager
[email protected]
Sales Manager - E.ArıE.Arı
Sales Manager
[email protected]
Verkoopsconsulent - A.KantarmisA.Kantarmis
Verkoopsconsulent
[email protected]
Technisch D. - O.PorkarO.Porkar
Technisch D.
[email protected]