Gocek

GOCEK

Gulet Charter & Cruises vanuit Gocek

Gocek is een natuurlijke haven liggend aan de kop van de Golf van Fethiye aan de Turkooise kust van Turkije, op slechts 22 km van de internationale luchthaven van Dalaman. Beschermd door de beboste uitlopers van het Taurusgebergte, kijkt het uit over de talrijke eilanden en beschutte baaien in deze prachtige kloof.

Het is onbetaalbaar om weg te zijn van de menigte, alleen met je gedachten, één worden met de natuur en wat tijd doorbrengen met vrienden, golven en wind wanneer u zeilt in de Baaien van Göcek.

De baaien van Göcek, gelegen in de Golf van Fethiye vormen een natuurlijk kantwerk, elk met een andere schoonheid maar verbonden door een natuurlijke harmonie. Er is geen plaats ter wereld voorbij de baaien van Göcek waar je zoveel verschillenden tinten kunt zien van groen en blauw.

Göcek Bay leidt de weg met zijn perfecte natuurlijke omgeveving en honderden kleine baaien en eilanden. U kunt de hele zomer doorbrengen in de vele baaien van Göcek en iedere dag aanmeren op verschillende plaatsen. Göcek heeft ook vier verschillende jachthavens met een totale capaciteit van 850 jachten. Daarnaast zijn er gemiddeld tussen de 2000 tot 2500 jachten te vinden die zeilen tussen de verschillende baaien en eilanden Göcek op een typische zomerdag.

Het is makkelijk om naar Göcek te reizen en éénmaal je er bent wordt je verlost van alle stress van het moderne leven. Reizen op de turkooise wateren garandeert dat je een creatie van de natuur zal ontdekken niet nergens ter wereld te vinden is. Perfecte natuur en vredevolle harmonie, Göcek.

Het moderne Göcek is een gezellig dorp gelegen in Mugla, provincie van Fethiye county, gelegen aan de zuidwest kust van Turkije. Het was een klein en rustig dorp tot begin 1980, toe de toeristen de schoonheid van Turkije begonnen te ontdekken. De laatste tijd heeft Göcek zich snel ontwikkeld door de toegenomen populariteit in de regio.

Göcek heeft tal van attracties voor de bezoekers die via de zee aankomen: talrijke baaien, de ene al mooier dan de andere en verspreidde ielanden omringd door turkooise wateren gecombineerd om een uitnodigende vista te maken. Göcek Bay’s fijn selectie van beschutte ankerplaatsen en te ontdekken havens maken van Göcek een populaire tussenstop voor schepen die op de Middellandse Zee varen. Zee en lokale accomodaties omvat 6 verschillende jachthavens die aan de behoefte van vrijwel elke jacht voldoen.

Göcek is een uitstekende toegangspoort tot de Zuid-Egeïsche kust en de Middellandse Zee. Het is een ideaal vertrekpunt naar de prachtige bestemmingen over een verscheidenheid aan routes. Met perfect groene oevers, paradijslijke baaien en turkooise wateren. De reputatie van Göcek is gekend over de hele wereld en een lang vakantieseizoen dat begint begin april en doorgaat tot ver in november, biedt volop de gelegenheid voor een vakantiebezoek.

Groene dennenbossen omringen Göcek, behalve naar het zuiden in de richting van de zee. Het biedt veel mogelijkheden om aan alle vakantiebehoeften te voldoen in een perfect natuurlijke omgeving. De Environmental Protection Agency, het ministerie van Milieu en Bosbouw en de Turkse Marine Environment Protection Association hebben een Sea Management Project gestart voor de regio Göcek. In een poging om de bomen langs de kust te beschermen, zijn er 205 klampen gelokaliseerd in de baaien voor het aanmer van jachten want uw jacht aanmeren aan de bomen is verboden. Charters met bestemming Göcek bay, aanlegsteigers worden aan de bezoekende boten geleverd door pumpout boten. Volgens de bepalingen van Bosbouw wet Nr. 6381, word je onderworpen aan een boete wanneer je je jacht aanmeert aan een boom.

HOE GÖCEK BEREIKEN

De afstand tussen Göcek en de internationale luchthaven van Dalaman is teruggebracht tot 22 km.

Chartervluchten naar de luchthavens van Dalaman vertrekken heel vaak vanaf de grote luchthavens overal ter wereld tussen april/mei en oktober/november en in mindere mate tussen half november en april.

Er zijn veel luchtvaarmaatschappijen die direct vliegen naar Istanbul; Izmir en Antalya en binnenlandse luchtvaartmaatschappijen hebben regelmatige vlucht van en naar Dalaman. De vlucht van Dalaman naar Bodrum Airport duurt ongeveer een uur.

Er is een jaar rond veerdienst beschikbaar van Marmaris naar Rhodos en alleen in de zomer een dienst tussen Fethiye en Rhodos.

Voor die bezoekers die naar Gocek komen over de weg, de afstanden uit de omliggende dorpen en steden zijn als volgt:

Dalaman Airport : 22 km

Bodrum Airport : 170 km

İzmir Airport : 280 km.

Fethiye : 28 km

Marmaris : 103 km

Antalya : 210 km

WAT IS HET BESTE SEIZOEN?

Het zomerseizoen begint in mei en duurt tot eind oktober in deze typische mediterrane stad. Het is erg warm in de zomer. Maart en april zijn de maanden voor het observeren van de ontwakende natuur in de lente. Het ecotoerisme seizoen begint in deze maanden. De temperatuur ligt er niet lager dan 10°C in de winter en bereikt bijna 40°C in de zomer. Zwemmen in de zee is voor tenminste negen maanden per jaar comfortabel.

In juli en augustus zijn de dagen lang en heet en de nachten warm. Juni, begin juli of juli en september bieden een betere combinatie, met warme dagen en koele avonden. Het water in september kan bijzonder warm zijn op bepaalde plaatsen. De maanden mei en oktober bieden uitstekende zeilomstandigheden en de mogelijkheid om te wandelen of te gaan vissen.

KLIMAAT

De gemiddelde temperaturen zij, 30-36° in de zomer, 3-10° in de winter. Een maximum van 52°C vond plaats op 27 juni 2007, een minimum -4°C op 9 februari 1976. Tijdens de laatste 40 jaar sneeuwde het eenmaal hier op 19 december 1992 en bereikte een dikte van 3-4°C.

INFORMATIE OVER GÖCEK

Wanneer je in het centrum aankomt, zult u een lange straat zien Turgut Ozal Street genoemd die tal van outlets biedt voor antieke en moderne tapijten en textiel, cadeaushops, restaurants, etc. Het is mogelijk om al uw behoeften te vinden in deze straat.

De beroemde supermarkten Tansas, Migros en Bim hebben vestigingen in Gocek stad, naast tal van kleinere familiewinkels die alles hebben die u nodig heeft voor de jachtbevoorrading of zelf catering.

Tijdens het wandelen langs de hoofdstraat naar de kust, zie je slimme, rustige restaurants, visrestaurants, cafes en pubs en spelen allemaal een goede interntationale en lokale muzie. Echter, je moet ook inlands gaan om de restaurants en bars te zien verstopt in prachtige groene tuinen, omgeven door kleurrijke bloemen. U zult er een duizelige atmosfeer vinden van bloemaroma’s, uw cocktail en het ongewoon zuurstofgehalte waarvan we weten die u normaal niet inademt.

U kunt gemakkelijk een goed restaurant vinden voor een lokaal of internationaal ontbijt, lunch en diner.

Gocek richt zich voornamelijk voor zeilers en vrouwen, dus is er weinig nachtleven in de stad, afgezien van één of twee zeer aangename bars en een muziek/dans bar. Omdat zeilers gebruikelijk vroeg wakker zijn, overdag zielen en vroeg gaan slapen is de meest actieve tijd in Gocek tussen 19.00– 22.00 uur gedurende de tijd dat de vele bars en restaurants de handen vol hebben met klanten. Zoals gebruikelijk is in de meeste badplaatsen een heerlijke esplanade waarlangs u kunt zien en gezien worden.

GESCHIEDENIS VAN GÖCEK

Gocek is één van de oude Lycische nederzettingen gevonden tussen die van Fethiye en Caunos. Helaas zijn er slechts een paar ruïnes overgebleven uit het oude Kalimche. De hoofdnederzetting in het gebied is onbekend, daarom werden er geen verdere opgravingen gedaan voor verder onderzoek. Gocek heeft nog steeds zijn geheimen want historische schrijvers hebben de activa en de geschiedenis in de regio niet in detail bekendgemaakt. Voorbeelden van rotsgraven, monumenten en baden zijn te vinden in de baaien en langs de snelweg van Fethiye. Er zijn ook enkele ruïnes op de Tersane eilanden behorend tot zowel de oude als de recente geschiedenis. Men kan zich voorstellen dat de Daidalos en Ikarus ware legendes zijn voor Gocek wanneer zijn geografische ligging werd onderzocht.

De locaties van de oude steden Krya, Lisai en Lydai zijn te vinden op het Kapidag schiereiland die men per boot kan bereiken. Boottochten naar deze plaatsen opereren regelmatig en hoewel het gebied niet volledig is uitgegraven, zijn er verschillende objecten van deze nederzettingen hersteld.


Gocek Gocek Gocek Gocek Gocek Gocek Gocek Gocek

Wij zijn er trots op om de beste charter gulet jacht te vertegenwoordigen in Turkije en hebben meer dan 10 jaar ervaring ermee. Ons deskundig team zorgt ervoor dat de charters professioneel worden behandeld van begin tot einde voor de huurders.

SIRRIBIR OKUMUS
Directeur


Geef ons uw wensen door zodat wij u kunnen bijstaan in het vinden van de perfecte jacht.

Ondersteuningsteam
Directeur - S.OkumusS.Okumus
Directeur
[email protected]
Klantendienst - I.OkumusI.Okumus
Klantendienst
[email protected]
Operatie Manager - E.KantarmisE.Kantarmis
Operatie Manager
[email protected]
Sales Manager - E.ArıE.Arı
Sales Manager
[email protected]
Verkoopsconsulent - A.KantarmisA.Kantarmis
Verkoopsconsulent
[email protected]
Technisch D. - O.PorkarO.Porkar
Technisch D.
[email protected]