Marmaris

MARMARIS

Gulet Charter & Cruises vanaf Marmaris

Marmaris is een havenstad en toeristen resort in de Middellandse zee, gelegen in het zuidwesten van Turkije in de provincie Muğla.

Marmaris is een hemelse hoek waar men alle gradaties en harmonieën van groen en blauw zien, gedurende twaalf maanden per jaar.

De overvloed aan baaien langs de kustlijn, het is een natuurlijke haven, oude steden, natuurlijke attracties, Blue Cruise faciliteiten, jachthaven voor 800 boten en watersport faciliteiten zijn de bijzonderheden die van Marmaris een paradijs maken voor toeristen.

Omdat het een Middellands Zee klimaat heeft, is het mogelijk om te zwemmen in de zee, zelfs in de winter. Dikke en hoge pijnbossen omringen het, grote doorbladerde platanen, en günlük bomen die enkel bijzonder zijn voor Muğla en is nergens anders ter wereld te vinden zijn de essentie van groene textuur in Marmaris.

U hebt een keuze uit reisroutes voor uw zeilvakantie – oost via Ekincik en de Dalyan Delta naar de geweldige Fethiye Baai, een paradijs voor zeilers met menig verspreide ankerplaatsen, kreken en eilanden of west via Bozburun, ooit het centrum voor sponsvissen in de Egeïsche zee, in de schilderachtige golf van Datca.

Eén van de meeste elegante jachtresorts van Turkije. Een punt om de mooiste boten te zien. Ultramarine blauwe zee, bergen en pijnwouden tekenen het landschap. Grote keuze aan winkels, cafes, restaurants vindt men langs de smalle straatjes van de stad.

HOE MARMARIS BEREIKEN

Dalaman Airport (DLM) is de dichtste luchthaven naar Marmaris op een 90 km en ontvangt zowel binnenlandse Turkse vluchten als buitenslandse vluchten van over Europa. Regelmatige shuttlebussen behandelen de transfers tussen Dalaman en Marmaris. Verwachtende reizigers die Anatolische Egeïsche kustlijn met de wagen willen ontdekken, deze air en bus combinatie is de enige praktische manier om Marmaris te bereiken voor de meeste reizigers.

Charter vluchten naar Dalaman Airports vertrekken regelmatig van belangrijke luchthavens wereldwijd tussen april/mei en oktober/november en minder tussen midden november en april.

Er zijn ook meerdere luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten hebben naar Istanbul, Izmir en Antalya en binnenlandse luchtvaartmaatschappijen hebben regelmatige vluchten van en naar Dalaman. De vlucht van Istanbul naar Dalaman Airport duurt ongeveer een uur.

Komende van de Griekse Eilanden; er zijn ferries gerund door ferrybedrijven die dagelijks trips organiseren tussen Rhodos en Marmaris tijdens de zomer. Dezelfde bedrijven runnen ook hydrofoil tijdens de zomermaanden op dagelijkse basis.

Voor de bezoekers die naar Marmaris komen via de weg, de afstanden van de omliggende steden en gemeenten zijn als volgt:

WELKE IS HET BESTE SEIZOEN?

Tussen eind juli en begin september, Turkije is extra druk met de hoogzomer die duizenden toeristen naar de kustregio brengt. Juli en augustus hebben lange en hete dagen en de nachten zijn warm. Juni, begin juli en september bieden een betere combinatie, met warme dagen en koele avonden. Het water is in september kunnen plaatselijk warm zijn. De maanden mei en oktober bieden uitstekende zeilvoorwaarden en de kans om te wandelen of te vissen.

KLIMAAT

Marmaris heeft een Middelllands Zeeklimaat gekarakteriseerd door een hete en vochtige zomer, regenachtige winters. Buien en regen zijn heel onwaarschijnlijk tussen mei en oktober. Zomers zijn heet en vochtig, en de temperaturen kunnen oplopen tot 40° C tijdens hittegolven in juli en augustus. Oktober is steeds warm en zonnig, maar met regenbuien en veel toeristen verkiezen een bezoek in de vroege herfst, vooral in september omdat de temperaturen er niet zo heet zijn.

INFORMATIE OVER MARMARIS

Marmarıs, ooit een slaperig Turks vissersdorp met een uitstekende haven en buiten het seizoen heeft het nog steeds een goede atmosfeer. Gedurende de zomermaanden wordt het een belangrijke Europese vakantiebestemming en dikt de bevolking aan tot teminste 200,000. Gelegen in het zuidwester deel van Anatolië, ligt Marmaris op 559 mijl ten zuiden van Istanbul.

De stad Marmaris ligt op het trefpunt van de Egeïsche en de Middellandse Zee, in ‘s werelds grootste natuurlijke haven, omgeven door pijnboom begroeide heuvels. Gelegen in het zuidwesten van Turkije, in de provincie Mugla, Marmaris is één van de grootste vakantiebestemmingen in Turkije. In het noorden ligt de Golf van Gokova, in het zuiden de Middellandse Zee. In het westen is er het schiereiland Datca in in het oosten het meer van Koycegiz; het hele jaar door is Marmaris omgeven door blauw en groen. De heuvels lopen in de zee en de mooie baaien maken Marmaris heel speciaal.

Tegen een achtergrond van met pijnboom begroeide heuvels is Marmaris een resort dat natuurlijke schoonheid combineert met een verbazende zeste voor het leven. Beroemd voor zijn nachtleven, het meest extravagete op de hele zuidkust, dit ontwikkeld resort biedt het beste van beide werelden aan; het nachtleven is oneindig, en talrijke clubs en bars spreiden zich uit lang de kust van de elegante marinato de bocht van Icmeler, het kleiner resort vlakbij. Anderzijds, het omliggende platteland biedt het beste op gebied van cultuur, door de opeenvolging van schilderachtige wegen en sympathieke dorpen, dewelke leiden naar oude ruïnes en ongerepte stranden. Perfect voor alle leeftijden, Marmaris is één van de populairste bestemmingen in Turkije. Eens je het bezocht hebt, begrijpt u waarom.

GESCHIEDENIS VAN MARMARIS

Wanneer Marmaris is ontstaan is niet gekend, maar Physkos zoals Marmaris eerst heette, maakte deel uit van het Carisch Rijk in de zesde eeuw v. Christus toen overspoeld door de Lydiërs. Een andere inval door de Lydiërs in 334 v. C leidde tot een verdeling van het Romaanse Rijk van Alexander de Grote.

Volgens de geschiedkundige Herodotus, vestigden de Cariërs zich in wat nu de provincie Mugla is nadat ze van Kreta kwamen. Ze namen ook de stad Physkos in mijn zijn grote natuurlijke haven en gebruikten het als militaire basis voor hun campagnes tegen de Feniciërs in Rhodos en andere Egeïsche eilanden. De Carische beschaving stapte een donke periode binnen na 300 v. C. toen ze onder het bewind kwamen van achteenvolgens de Egyptenaren, Asstrians, Ioniërs en Doriërs. De Doriërs veranderden de Carische provincie in 9 koloniale steden, waarvan ook Halicarnassos en Knidos deel uitmaakten, wat een actief handelscentrum werd voor Anatolië en leidde tot een toename van handwerk en zeehandel.

In 138 v. C. Attalos de derde, Koning van Bergama, wiens voorgangers over Caria heersten gedurende 90 jaar, lieten Physkos over aan Rome en de stad werd bestuurd vanaf Rhodos door Romeinse generaals. De stad werd deel van het Ottomaanse Rijk 1425, en het kasteel werd gebouwd in 1521 AD voor het gebruik van de geplande aanval op Rhodos. De toenmalige Ottomaanse Sultan, Kanuni Sultan Suleyman, veranderde de naam van de stad in Mimaras, welke Marmaris werd volgens de historicus Evlija Celebi.

Een lokaal gerucht doet de ronde dat de naamsverandering van Mimaras er kwam omdat Suleyman, op de terugweg van zijn expeditie naar Rhodos, een hekel had aan het kasteel en ‘mimar as’ riep, wat betekent ‘hang de architect op!’. Jammer genoeg is er geen bewijs om dit leuk verhaal te ondersteunen.


Marmaris Marmaris Marmaris Marmaris Marmaris Marmaris Marmaris Marmaris

Wij zijn er trots op om de beste charter gulet jacht te vertegenwoordigen in Turkije en hebben meer dan 10 jaar ervaring ermee. Ons deskundig team zorgt ervoor dat de charters professioneel worden behandeld van begin tot einde voor de huurders.

SIRRIBIR OKUMUS
Directeur


Geef ons uw wensen door zodat wij u kunnen bijstaan in het vinden van de perfecte jacht.

Ondersteuningsteam
Directeur - S.OkumusS.Okumus
Directeur
[email protected]
Klantendienst - I.OkumusI.Okumus
Klantendienst
[email protected]
Operatie Manager - E.KantarmisE.Kantarmis
Operatie Manager
[email protected]
Sales Manager - E.ArıE.Arı
Sales Manager
[email protected]
Verkoopsconsulent - A.KantarmisA.Kantarmis
Verkoopsconsulent
[email protected]
Technisch D. - O.PorkarO.Porkar
Technisch D.
[email protected]