Log alstublieft in

Voor deze functie moet u zich registreren of inloggen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

GULET CHARTER

HUT CHARTERS

 

Wat is een Gulet Jacht?

De Turkse gulet is zeer vergelijkbaar met de werkende boten uit de oudheid en uitgerust met motoren en moderne faciliteiten. Ze laten u toe de prachtige Turkse en Griekse kust te verkennen in comfort en stijl en de geest uit lang vervlogen tijden. Stel u voor houten zeilboten duizenden jaren geleden die ladingen wijn en koper vervoeren via de Egeïsche zee met oude beschavingen. Of vissersboten langs de Middelandse Zee die gouden verdienden met hun volle boten vis. Dergelijke boten werden gebouwd langs de Egeïsche kust van Turkije waar vele van de gebruikte vaardigheden en designs werden doorgegeven aan de hedendaagse bootbouwers. Onze gulets zijn 14 tot 55 meter lang. Ze hebben: lange breden, houten rompen, zijn ruim en luchtig, een hoge hoofdruimte die de luchtstroom in een warm klimaat regelt, hoge verschansingen en gieken, is zeer veilig, vooral voor kinderen, zeer ruime hutten, bijna hotelcomfort, ruime overzichtelijke zonneterrassen volledig bedekt met zonnematrassen, beschut achterdek met coach dak, een overdekte eethoek buiten met zonnewering, krachtige motoren om veilig te varen en voor een nauwkeurige routeplanning, brede watercapaciteit, volledig uitgeruste professionele keuken, warm en koud waterstysteem onder druk voldoende ruimte en faciliteiten voor recratief materiaal. Wat is er romantischer dan cruisen op een traditionele houten boot met alle zeilen gehesen onder een wolkenloze blauwe lucht?

Terug naar de vraag

Wat zijn gulet vakanties?

De eerste toeristen komen naar in de jaren 60 en 70 naar Bodrum. Ze willen op zee gaan. Op dat moment waren er enkel kleine vissersboten zonder toilet of cabines. Ze huren deze boten gedurende 3-4 dagen om naar de ongerepte baaien van Gokova te varen. Men vond het er leuk en men bleef terugkomen. In de volgende jaren werden er grotere en meer luxueuze gulets gebouwd. Tegenwoordig worden alle gulets voorzien van zeilen en alle comfort en uitrusting en worden ze wereldwijd geëxporteerd.

Terug naar de vraag

Hebben Turkse Gulets een crew?

Ja, alle traditionele Turkse gulets hebben een bemanning, bestaande uit een kapitein, een kok en een matroos (matrozen). VIP jachten en gulets hebben extra bemanning, inclusief gastvrouwen.

Terug naar de vraag

Wat kan men doen aan boord?

Indien u aan boord bent met met familie en kinderen, kunt u de voorkeur geven aan het zwemmen naar rustiger baaien. Men kan er snorkelen en de prachtige onderzeewereld zien, zelfs andere watersporten uittesten voor anker indien ze niet aan boord voorhanden zijn, zoals tochtjes met de banaan of donut. Een antal van de gulets hebben zelfs een kano of een surfplank aan boord. Of u wilt in het bos wandelen of een boek lezen om te ontspannen, werken op u computer. U wilt genieten van een glas raki, naar muziek luisteren of genieten van een barbecuefeest met vrienden op het bovendek. 's Nachts kunt u beslissen om op een rustige baai te overnacten of om in de haven te bljven en er te shoppen en uit te gaan. Uw kapitein zal voor u de beste route kiezen en zal er alles aan doen om er een fantastische vakantie van te maken. De boten varen gedurende 3 à 4 uren en er wordt op 3 à 4 verschillende gestopt. Afhankelijk van de wind kunnen de zilen gehesen worden.

Terug naar de vraag

Wanneer ik het best mijn blue cruise?

De reserveringen voor de blue cruises starten in december. In het hoogseizoen kan het druk zijn. Wij raden u aan vooraf te reserveren. Plan eerst met hoeveel personen u wenst te reizen, dan zoeken wij voor u de beste boot of vakantie aan. Op dit moment kunt u voor een exacte route kiezen en de tijd die u aan de reis wenst te spenderen. Wij zijn altijd bereid om u te helpen en u raad te geven.

Terug naar de vraag

Welke is de beste route?

Het is moeilijk te zeggen maar veel mensen doen de cruise eens per jaar. Ze kunnen de route en het landschap veranderen. Voor een first timer Bodrum-Bodrum heeft de natuur veel te bieden. Het gebied rond Gocek is prachtig. De cruises Marmaris-Fethiye-Marmaris en Fethiye-Kekova-Fethiye zijn een goede mix van natuur en geschiedenis. De cruise Antalya-Kekova-Antalya omvat veel ruïnes. Klik hier voor alle rondreizen.

Terug naar de vraag

Kan men naar de Griekse eilanden reizen?

De meeste boten zijn officieel gecertificeerd om naar de Griekse eilanden te varen. Turkse burgers hebben een geldig paspoort en een Schengen-visum nodig. De westerse bruger moet zijn paspoort of ID-kaart meenemen. Op privejachten betalen de gasten of jachteigenaars (na afspraak) de haventaksen in Griekenland. We bieden eveneens volpension Greek Islands Cabin Charter Programmes.

Terug naar de vraag

Wat zijn de voordelen van een privejacht huren?

Op een privejacht ben je alleen met vrienden of familie. Natuurlijk zorgt de bemanning ervoor om u zich bevoorrecht te voelen. U beslist over de route en het menu. En we zullen ook met grote zorg uw priv wensen vervullen.

Terug naar de vraag

Zorgt u voor transfers van en naar de luchthaven?

Wij zorgen voor luchthavenvervoer na afspraak.

Terug naar de vraag

Kan ik kinderen jonger dan 12 jaar meenemen?

Ja, de meeste jachten zijn kindvriendelijk, maar de bemanning is bezig met hun toegewezen taken waardoor ze niet de vrijheid hebben om dienst te doen als kinderopvang, dus is een kindermeisje passend in bepaalde gevallen.

Terug naar de vraag

Mag men roken aan boord?

Roken op de jacht wordt zeldzaam toegestaan als gevolg van schade aan weefsels en sleepende geuren, maar roken buiten op het dek is meestal toegestaan. Stoffen die aan land illegaal zijn, zijn dat ook aan boord van de jacht.

Terug naar de vraag

Zijn huisdieren toegelaten?

Op de meeste jachten is het niet toegestaan om huisdieren aan boord te nemen teneinde de strakke normen van netheid te handhaven. Neem op voorhand contact met ons op.

Terug naar de vraag

Kan mijn familie en kantoor mij aan boord bereiken?

De meeste charterjachten zijn uitgerust met enkele van de laatste communicatie-apparatuur, waaronder mobiele telefoons, wereldwijde satellietcommunicatie en radio-telefoons.

Terug naar de vraag

Wordt mijn privacy gerespecteerd?

Charter jachten zijn het gewend om prominente gasten en beroemdheden aan boord te onderhouden. De professionele bemanning is discreet en zal zich low profile aan de kant houden tot u ze nodig heeft en opnieuw verdwijnen wanneer u privacy wilt. Vertrouwelijkheid is een zeer belangrijk onderdeel van de service die wij aanbieden.

Terug naar de vraag

Wat neem ik allemaal mee?

Vergeet vooral uw camera niet mee te nemen! Comfortabele, informele kledij en even comfortabele schoenen zijn een must voor sightseeing in steden en oude sites. Schoeisel met zachte of rubberen zolen voor op de boot. Draag standaard schoenen en sandalen alleen aan boord. Tijdens de zomermaand zult u lichte kledij nodig hebben, T-shirts, shorts en lichte katoenen broeken, jeans en shirts.

Terug naar de vraag

Welke valuta kan ik gebruiken in Turkije?

U kunt betalen met Turkse Lira, US dollars, Euro of Engelse ponden. De wisselkoersen voor vreemde munten worden dagelijks gepubliceerd. Eurochecks kunnen onmiddellijk geïnd worden zoals reischeques op vertoning van uw identificatie. De meest geaccepteerde betaalkaarten zijn Visa, Master Card, American Express, Eurocard en Diner's Club.

Terug naar de vraag

Hoeveel geld moet ik bij mij hebben?

Na betaling voor van de boot hoeft u niet veel cash bij te hebben. Wat kleingeld voor bezoeken aan oude sites en musea, voor souvenirs en prive-behoeften. De meeste van de winkels en restaurants accepteren creditcards en vreemde valuta. Gasten die in een cabine aankomen hebben geld nodig om drankjes aan boord te betalen. In de havens zijn er banken waar men geld en reischeques kan wisselen.

Terug naar de vraag

Heb ik een verzekering nodig?

Een reisverzekering is altijd aan te raden in geval van onvoorziene omstandigheden. Uw charter-overeenkomst geeft u detail over de verzekering aan boord: de jacht blijft tijdens de reis verzekerd door de eigenaars, maar het is aan te bevelen een extra dekking voor aansprakelijkheidsrisico's neemt voor uw familie en uw gasten in geval van onvoorziene ongelukken.

Terug naar de vraag

Wat zijn de veiligheidsmaatregelen op elke boot?

Onze boten worden elk jaar geïnspecteerd door de havenmeesters. De zwemvesten, reddingsvlot, brandblussers en alle technische apparatuur worden gecontroleerd en pas daarna krijgt de boot toestemming om in zee te gaan. Het bovendek is omringd door rails. Voor noodgevallen is er een rubberboot met buitenboordmotor.

Terug naar de vraag

Hoe kunnen we excursies boeken?

Vertel ons gewoon wat u wenst te doen en waar u zou willen gaan, dan doen wij het nodige om u met de juiste personen in contact te brengen, wij kunnen het zelfs voor u regelen indien u dit wenst. Plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn zijn, Ephesus en Pamukkale, Myra, Arykanda, Batik Hamam, kekova, Simena Castle, Dalyan en Counos, Termessos, Olu Deniz... de lijst is eindeloos.

Terug naar de vraag

Geeft u duiklessen?

Wij hebben dagelijks/wekelijks duikactiviteiten met gegarandeerd vertrek, CMAS en PADI certificaat, zijn cursussen onder leiding van duikinstructeurs. PADI of CMAS licenties zijn goedgekeurd door de Turkse en internationale autoriteiten in Turkse wateren. Tijdens de duikactiviteiten of cursussen gebruiken we Turkse gulets met speciale apparatuur.

Terug naar de vraag

Kan ik een jacht tour maken tijdens mijn verblijf in een resort hotel?

Ja je mag. Wij kunnen u vooral adviseren om een jacht charter reis of een land tour te maken naar de zeer beroemde archeologische opgravingen onder leiding van een professionele gids. Mini cruises voor 1,2,3 of 4 dagen of wekelijks tours zijn altijd mogelijk.

Terug naar de vraag

Hoe zijn de weersverwachtingen?

De temperaturen in april, mei en oktober liggen tussen 20 en 26°C en zijn veel koeler dan tijdens het hoogtepunt van het seizoen. De temperaturen in juni, juli en augustus zijn warm, variërend van 30-38°C. Het is niet vochtig en regen zal er waarschijnlijk niet vallen in het hoogseizoen.

Terug naar de vraag

Wat bij zeeziekte?

Koop Dramamine een goedkope remedie tegen zeeziekte die men bij Turkse apotheken kun vinden. Het is slecht voor de buikspieren en wordt sterk aanbevolen bij gevoeligheid voor zeeziekte. Neem het voordat u zich slecht voelt, niet na! Voor het instappen zelfs. Spring een paar keer per dag gedurende enkele minuten. Het zal de conditie van uw evenwichtsorgaan ten goede komen en uw gevoeligheid voor zeeziekte sterk verminderen. Uw buren zullen denken dat u gek bent, maar dit is enkel een bijkomend voordeel en dit mag de aankoop tegenover uw echtgenoot niet rechtvaardigen. U kunt misschien een gemberwortel te proberen vooraleer u op zee gaat. Praat erover met uw arts.

Terug naar de vraag

Zijn er aanvallen van haaien in Turkije?

Er zijn geen gevallen van haai-aanvallen gemeld in de hele geschiedenis van het land. Dit maakt uw zwemervaring in warm turquoise water veilig.

Terug naar de vraag

Waarom een prive gulet huren?

Het charteren van een prive gulet biedt u een ultiem comfort, privacy en flexibiliteit op gebied van menu, route en provisionering. De gulet en de bemanning zijn enkel aan u gewijd. Op onze vloot kunt u een gulet kiezen vanaf 3 tot 16 cabines voor uw feestjes.

Terug naar de vraag

Hoe kies ik een jacht die voor mij geschikt is?

Hoe meer u ons kunt vertellen over uw interesses, de periode en de duur van de reis, aantal mensen dat deelneemt, budget, en zelfs over uw dromen, hoe meer we in staat zullen zijn om u te begeleiden naar de perfecte keuze. Wij inspecteren alle jachten die we aanbieden persoonlijk, kennen de bemanning en de route goed en proberen de perfecte match voor u te vinden.

Terug naar de vraag

Hoe boek ik een gulet?

Neem de tijd om de verschillende jachten en routes door te nemen. Vooraleer de uiteindelijke beslissing te nemen is het nuttig om uw huurplannen met ons te bespreken. Eenmaal besloten welke jacht het best geschikt is, havens u wenst te verschepen en te ontschepen, de data van uw cruise kunnen wij onderhandelen met de eigenaar en zullen we voor u het gepaste contract ter ondertekening opstellen. Dit is een wettelijk contract en het bepaalt de verantwoordelijkheid van de eigenaar en de bevrachter en vice-versa.

Terug naar de vraag

Wat omvat de gulet charter prijzen?

Haventaksen, afmeerkosten, dienst bemanning, schip water, brandstof, benzine, bedlinnen, apparatuur, handdoeken, transitlog, officiële toestemmingen, jachtverzekering.

Terug naar de vraag

Wat zijn de vertrekdagen van de charter?

Vertrek op zaterdag en zondag gedurende het hele seizon. Charter periode minimaal één week. Maar u kunt een privé-jacht ook voor één dag huren, indien de jacht beschikbaar is op de gevraagde datum.

Terug naar de vraag

Wie plant er mijn route?

Zodra u kapitein uw 'Preference sheets' heeft ontvangen, zal hij zeer gelukkig zijn om een route te suggeren die u het best pas. Je bent echter vrij o deze route op elke moment te wijzigen, afhankelijk van het weer en op voorwaarde dat het chartercontract niet wort geschonden.

Terug naar de vraag

Zullen we in- en uitschepen vanaf verschillende havens?

U kunt in- en uitschepen vanaf verschillende havens. Maar mogen we vriendelijk vragen om bijkomende kosten te betalen. De kosten variëren van de afstand tussen de twee havens. Vraag naar supplementen voor éénrichting.

Terug naar de vraag

Brengen we een bezoek aan de Griekse eilanden?

We kunnen een route uitstippelen naar één of meer Griekse eilanden: Samos, Patmos, Leros, Kalymnos, Kos, Rhodos en Symi. Wees ervan bewust dat haventaksen voor Griekse havens niet zijn inbegrepen. Deze vergoedingen worden betaald aan de bevrachter bij het binnenvaren van de Griekse havens.

Terug naar de vraag

Het starten van uw cruise.

Bij aankomst op de dichtstbijzijnde luchthaven van uw jacht, kunnen onze medewerkers u verwelkomen op de luchthaven om u naar uw bestemming te brengen. Bij aankomst zal uw kapitein een informatieblad geven met de namen en de geschatte leeftijden van uw reizigers, wanneer, waar en met welke vluchten u aankomt en eveneens alle details van eten of drinken, speciale diëten zodat uw jacht volledig gevuld kan worden en uw cruise kunt beginnen met een minimum aan gedoe.

Terug naar de vraag

Hoe zit het met het eten en drinken aan boord?

De kok bereidt aan boord een aantal van de beste Turkse en internationale gerechten. Ontbijt, vlees- en groentegerechten, vis en andere zeevruchten, Turkse mezes en boreks, gebak en cake in de namiddag zijn enkele voorbeelden. Een paar keer per week is er barbecue. Als er vegetarische gasten aan boord zijn, zal de kok gerechten overwegen. Gelieve advies te geven bij het boeken van uw vakantie als u vegetariër bent indien u speciale voedselarrangementen nodig heeft. De maaltijden worden geserveerd op het bovendek, in de open lucht en met een mooi uitzicht. Als u liever boodschappen doet voor eten en drinken kunt u dit doen in de supermarkt. In dit geval zullen wij onze eerste dag later starten. Indien u wenst dat wij dit voor u organiseren, rekenen we 35 €/dag/per persoon aan. Dit omvat ontbijt, lunch, thee, koffie, koekjes in de middag en het diner. Op deze manier verliest u geen tijd en begint uw reis direct bij aankomst. We kunnen drankjes voor u kopen maar u kunt ook uw eigen drankjes meenemen en deze voor u serveren.

Terug naar de vraag

Wat betekent Cabin Charter exact?

Een alternatief voor het charteren van een hele boot is aansluiten bij één van onze vaste vertrektijden en chartercabine. U krijgt de kans om mensen te ontmoeten van over de hele wereld, terwijl u geniet van één van de meest unieke en ontspannende vakantie in de Egeïsche Zee. Meezeilen is de ideale manier voor een persoon of voor een koppel om van een cruise te genieten op de Egeïsche of de Middellandse zee, een veel goedkopere optie dan een hele gulet huren. De routes en de havens van in- en ontscheping staan vast en kunnen niet gewijzigd worden. Dit is een geweldige vakantie om nieuwe mensen te ontmoeten.

Terug naar de vraag

Hoeveel gasten en bemanningsleden zijn er aan boord?

De meeste hutten zijn voor twee personen. De gulets die we gebruiken voor het meevaren zijn meestal voor 6-8 personen. Dat betekent 12-16 gasten aan boord. Op een cabin charter kennen we de mensen niet tot ze aan boord zijn. Op prive charters is het aantal personen afhankelijk van de groep, maar we moeten de rechtsbevoegdheid van de boot overwegen. De bemanning van een gulet is meestal drie personen. Een kapitein, een kok en een matroos. Afhankelijk van de grootte en het type boot kan er een hostes, technicus of een ander bemanninslid aan boord zijn. Alle bemanningsleden zijn gekwalificeerd en ervaren.

Terug naar de vraag

Hoe groot zijn de cabines?

Meestal zijn de hutten groot genoeg en geschikt voor u en uw bagage.

Terug naar de vraag

Wat zijn de meezeilprijzen en kortingen voor kinderen?

Meezeilprijzen zijn per persoon per week (of 4 daagse minicruise) op basis van volpension. Cabincharter tours zijn bedoeld voor kleine groepen/gezinnen die geen volledige jacht huren. Single supplement is 60% voor degene die geen cabine delen. Korting voor kinderen is 50% voor kinderen tusen 6 en 12 jaar, indien de cabine gedeeld wordt met de ouders.

Terug naar de vraag

Inbegrepen in de prijs

Volpension, ontbijt, lunch, middagthee, koffie, koekjes, diner. Diesel & benzine, Crew services, transit Log en aanverwante activiteiten. Alle charter & verschepingstaksen, haven procedures, afmeerkosten. Het gebruik van apparatuur aan boord. Beddengoed en handdoeken, Schipwater, verzekering BTW.

Terug naar de vraag

Niet in de prijs inbegrepen

Alcoholische en niet-alcoholische dranken, flessen water zijn extra en kunnen worden gekocht aan de bar aan boord. Optionele land tours en inkomgelden van historische sites. Luchthaven transfers.

Terug naar de vraag

Hoe kunnen we reserveren en betalen?

Om te reserveren is er een aanbetaling (vooruitbetaling) van 40% van het totaal zo snel mogelijk te betalen. De rest is te betalen bij aankomst aan de gulet.

Terug naar de vraag

Mogen we onze eigen drankjes meenemen wanneer we een meezeilreis boeken?

Nee, het is niet toegestaan om uw eigen drank mee te nemen op een meezeilreis. U koopt uw drankjes aan boord aan de bar.

Terug naar de vraag

Hoe laat vertrekken de boten uit de haven?

Velen van jullie boeken zelf hun vluchten en zijn bang niet op tijd te komen, we hebben deze informatie voor alle medereizigers: de eerste dag is de aankomstdag met avondmaal aan boord, u kunt vroeg in de namiddag aan boord komen en de volgende morgen na het ontbijt vertrekt de boot uit de haven. In de late namiddag van de zesde dag komen de boten terug naar de haven of meren aan in een dichtbij gelegen baai, op de zevende dag na het ontbijt neemt u afscheid van de crew. Alles bijeen een volledige 7 nachten week op de boot.

Terug naar de vraag

Waar vind ik de boot die ik heb geboekt?

Indien u geen speciale boot bij ons boekte, krijgt u de exacte informatie over op welke boot u verblijft, waar de boot zich bevindt een tweetal dagen voor vertrek van de cruise.

Terug naar de vraag

 • Contact
 • Prijsaanvraag
 • Email ons
 • Bel ons
 • Wij bellen u
 • Live Chat
 • Met trots presenteren wij de beste charter gulet jachten in Turkije en hebben wij meer dan 14 jaar ervaring. Ons ervaren team verzekert u dat charters professioneel verzorgd worden van begin tot eind.
 • SIRRIBIR OKUMUS
  CEO

 • Laat ons uw wensen weten zodat wij u kunnen helpen om de perfecte jacht voor u te vinden.
 • Prijsaanvraag
 • ondersteuningsteam
 • S.OkumusS.Okumus
  Oprichter & CEO
  soguletyacht.net

 • I.OkumusI.Okumus
  Guest Relations
  ioguletyacht.net

 • E.KantarmisE.Kantarmis
  Operation Manager
  ekguletyacht.net

 • E.AriE.Ari
  Verkoopmanager
  eaguletyacht.net

 • A.KantarmisA.Kantarmis
  Verkoop consultant
  akguletyacht.net

 • main.kDikmain.kDik
  Verkoop consultant
  kdguletyacht.net

 • main.sAtesmain.sAtes
  Accountmanager
  saguletyacht.net

 • O.PorkarO.Porkar
  IT Manager
  opguletyacht.net

 • main.fCelikmain.fCelik
  Kantoor assistent
  fcguletyacht.net