Fethiye

FETHIYE

Gulet Charter & Cruises vanuit Fethiye

Fethiye is een natuurlijke havenstad in het westen van de Middellandse zee. Het is een heel populair vakantiecentrum met een geweldige schoonheid en oude Lycische steden. Oludeniz, aangenomen als het mooiste strand in Turkije, is vlakbij en het is eveneens een gekende plaats om er een Blue Voyage Yacht cruise te beginnen.

Indien alle plaatsen en zeeën bekend zouden zijn met een kleur, dan zou de kleur van Fethiye turkoois zijn. Het woord turkoois, soort blauw dat meer dan een groene toets heeft, komt van het blauw gebruikt in de Turkse tegelwerken. De mooiste tint van blauw kwam en vestigde zich op de wateren van Ölüdeniz (Dode Zee). Tegen de avond, rond zonsondergang kun je zo’n mooi turkoois zien die je nooit eerder zag of op eender welke zee. Als je het blauw noemt, dan ben je verkeerd, als je zegt dat het groen is, ben je ook verkeerd maar het is de twee samen. Het is moeilijk om het in woorden om te zetten. Het beste is om er zelf te gaan en het te zien en als door een bliksemschicht te worden getroffen!

50 km van Dalaman, dit gebied beschik over enkele regio’s met de beste stranden. Haar prachtige kustlijn betekent dat het het centrum en vertrekpunt is voor een aantal jachtcruises en watervakanties.

Fethiye is gelegen in de Turkse weskust, maar 40 minuten van de internationale luchthaven in Dalaman en bezet deze positie aan de zuid- en oostkant van de baai. Rhodos ligt vlak aan de overkant van de zevan de baai – in feite als het licht goed is, wat niet vaak voorkomt, het avondlicht van het Grieks Eiland kan gezien worden vanaf de boulevard van Calis.

Fethiye heeft twee jachthavens. De eerste is de gemeentelijke (gemeenteraad) jachthaven die zich uitstrekt voor ongeveer een kilometer langs de kustlijn en is de thuishaven voor tal van commerciële Gulets en lokale vissersboten. U kunt er eveneens uw boot aanleggen wanneer u de havenmeester contacteert op het einde van Fethiye stad nabij de regio Paspatur (Oude Stad).

De tweede is de commerciële jachthaven van Ece Saray Resort en Marina. Dit is een relatief nieuwe jachthaven en 5 sterren hotel op een wondermooie plaats vlakbij het Karagozler district van Fethiye.

HOE FETHIYE BEREIKEN

De snelste weg om Fethiye te bereiken is met het vliegtuig die de internationale luchthaven van Dalaman aandoet. Er zijn tal van directe vluchten beschikbaar vanaf belangrijke luchthavens wereldwijd tussen april/mei en oktober/november en minder tussen midden november en april.

Er zijn ook meerdere luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten hebben naar Istanbul, Izmir en Antalya en binnenlandse vluchten van en naar Dalaman. De vlucht van Istanbul naar Dalaman Airport duurt ongeveer een uur.

Komende van de Griekse eilanden. Er zijn veerdiensten verzorgd door scheepvaartmaatschappijen die dagelijkse trips hebben tussen Rhodos en Fethiye tijdens de zomer. Dezelfde maatschappij heeft eveneens een vleugelboot dagelijks tijdens de zomer.

Voor de bezoekers die naar Fethiye komen via de weg, zijn de afstanden vanaf de omliggende steden en gemeenten als volgt:

Dalaman Airport : 50 km

Bodrum Airport : 195 km

İzmir Airport : 310 km

Göcek : 30 km

Marmaris : 125 km

Antalya : 210 km

WELKE IS HET BESTE SEIZOEN?

Tussen eind juli en begin september is het in Turkije extra druk met de hoogzomer die duizenden toeristen naar de kustregio lokt. In juli en augustus zijn de dagen lang en heet en de nachten warm. Juni, begin juli en september bieden een betere combinatie, met warme dagen en koele avonden. Het water kan in september heel warm zijn op bepaalde plaatsen. De maanden mei en oktober bieden uitstekende zeilcondities en de kans om te wandelen en te vissen.

KLIMAAT

Fethiye heeft een Middelands Zee klimaat. Een wintergemiddelde van 15° C (59°F) en in de zomer 34°C (93° F), met zonnige perioden. De zomers zijn heet en vochtig en winters zijn er mild en meestal zonnig.

INFORMATIE OVER FETHIYE

De stad Fethiye centraliseert zich rond een historische haven waar men uren kan wandelen in boetieks, restaurants en winkels die aan de haven zijn gelegen. Een drukke marktstad, het gebied is een paradijs voor shoppers en op de dinsdagmarkt kun je alles kopen van designer jeans tot verse tomaten. Omringd door het Taurusgebergte is dit gebied het mekka voor paragliders die er komen van over de hele wereld om er te genieten van de prachtige omgeving. Het beroemde strand van Ölüdeniz, met zijn idyllische lagune is één van ‘s werelds meest gefotografeerde plekjes.

Fethiye is nu het centrum van één van de eerste vakantiebestemmingen in Turkije. Als locatie zelf, een druke werkstad en haven, maar omringd met een uniek aantal populaire bestemmingen – elk ongelofelijk verschillend op slechts 15 min van elkaar – vanaf de rustige berg setting van Ovacik tot de lichten en het nachtleven van party stad Hisaronu, het klassieke relax gevoel van Calis Beach en de pure schoonheid van het wereldberoemde Olu Deniz. Fethiye evolueerde van klein dorpje en een kleine tijdhaven in een drukke en populaire bestemming voor bezoekers van over de hele wereld – het is eveneens een plaats waar in meer recente tijden mensen zich kwamen vestigen.

GESCHIEDENIS VAN FETHIYE

Fethiye staat ook voor de oude stad Tehmessos die stamt uit 400 v. C. Hoewel de huidige bevolking van Fethiye ligt rond 25.000, het is nog steeds druk en een populaire toeristische bestemming, vooral tijdens de zomermaanden. Fethiye werd gesticht als Lycische stad, hoewel de Romeinen en Byzantijnen tot de Ottomanen lieten door de eeuwen heen hun sporen na in Fethiye.

 

Deze regio ligt in het hart van het oude Lycia en heeft tal van historische sites rond waarmee Kaunos, Tlos, Pinara en Letoon specifiek het vermelden waard zijn. Het is een regio van dramatische bergen, verbluffende stranden, cosmopolitische havens en rustieke dorpen.

Rond Fethiye zijn er belangrijke oude Lycische steden. Naar het zuidoosten van Fethiye ligt Xanthos in het dorp Kinik, de belangrijke Lycische hoofdstad. De setting is natuurlijk versierd terwijl Letoon, bij het dorp Kumluova en dichtbij Xanthos is eveneens interessant. Letoon was een cult centrum tijdens de Lycische periode en overblijfselen van tempels gewijd aan Leto, Artemis en Apollo zijn er te zien. Patara bij Ovalgelmis, Pinara bij Minare, Tlos bij Doger, Cadianda bij Yesil üz¨mlü, Sidyma bij Dodurga, Karmilassos bij Kaya, Pydnai bij Kavadere, Araxa bij Ören, Lydoe bij Kapidag, Lissa en Arsada bij Kayadibi, en Daedela bij Inlice en andere betekenisvolle sites te bezoeken in de omstreken van Fethiye.


Fethiye Fethiye Fethiye Fethiye Fethiye Fethiye Fethiye Fethiye Fethiye Fethiye Fethiye Fethiye Fethiye Fethiye Fethiye Fethiye

Wij zijn er trots op om de beste charter gulet jacht te vertegenwoordigen in Turkije en hebben meer dan 10 jaar ervaring ermee. Ons deskundig team zorgt ervoor dat de charters professioneel worden behandeld van begin tot einde voor de huurders.

SIRRIBIR OKUMUS
Directeur


Geef ons uw wensen door zodat wij u kunnen bijstaan in het vinden van de perfecte jacht.

Ondersteuningsteam
Directeur - S.OkumusS.Okumus
Directeur
[email protected]
Klantendienst - I.OkumusI.Okumus
Klantendienst
[email protected]
Operatie Manager - E.KantarmisE.Kantarmis
Operatie Manager
[email protected]
Sales Manager - E.ArıE.Arı
Sales Manager
[email protected]
Verkoopsconsulent - A.KantarmisA.Kantarmis
Verkoopsconsulent
[email protected]
Technisch D. - O.PorkarO.Porkar
Technisch D.
[email protected]