Log alstublieft in

Voor deze functie moet u zich registreren of inloggen.


HET EILAND KARPATHOS

Gulet Cruises naar het eiland Karpathos
Het eiland Karpathos bezoeken is net een andere wereld bezoeken! Karpathos, hoog en machtig ligt tussen Kreta en Rhodos in het midden van de Karpaten Zee. Na een lange boottocht vindt men zichzelf op dit moeilijk bereikbaar bergachtig eiland, maar het is zeker het mooiste van de Dodekanesos eilanden.

Het is een zeer traditioneel eiland waar de bewoners de lokale tradities behouden en waar u authenticiteit en warmte van Griekenland zult ontdekken zoals het was vijftig jaar geleden. Hoewel de stad van Karpathos een drukke waterlijn heeft met tal van cafes en restaurants heeft het zichzelf niet overgegeven aan massatoerisme en bent u er vrij om er de vele, prachtige en afgelegen stranden te ontdekken.

Als u naar Karpathos gaat, moet u zeker het bergdorpje Olympos bezoeken waar vrouwen er nog steeds hun lokale traditionele gebruiken uitvoeren in het dagelijks leven. Een echte toegangspoort tot het verleden.

INFORMATIE OVER HET EILAND KARPATHOS

Karpathos, het tweede grootste eiland van de Dodekanesos is een eiland met prachtige stranden en een verscheidenheid aan landschappen. Het zuidelijk deel heeft valleien en vlakten, terwij Midden- en Noord Karpathos bergachtig is. Karpathos is het ideale eiland voor een rustige vakantie. Karpathos of Pigadia, de hoofdstad van het eiland dient ook als belangrijkste haven van het eiland. De oude naam was Potideo of Posidio. Het is een moderne stad zonder enige eminente gebouwen of locaties. De stad is gebouwd aan de rand van de Vronti Baai. Een vier kilometer zandstrand waar men kan zwemmen en een jetski huren. Op het strand vindt men nog de resten van de vroegere Christelijke Basiliek van Agia Fotini. Star in Pigadia en volg de weg naar Amppi en Makris Gialos, ga terug naar Menetes en ga verder naar Arkasa met zijn Akropolis en de overblijfselen van de pre-Christelijke kerk van Sint-Anastasia. De weg van daar leidt naar Finiki, Lefkos en Mesochori. Van Mesochori gaat u naar Spoa en ga verder voor het schilderachtig dor Olymbos.Alleen dan zult u begrijpen waarom Homer bij de verwijzing naar Karpathos haar het eiland van de wind noemt. Aan het einde van de weg ligt Diafani vanwaar u terug naar de hoofdstad gaat en waar u onderweg Kyra Panaghia, Aperi (Oude Karpathos), Volada en Othos kunt bezoeken. Met een bootexcursie gaat u naar Karpathos’ meest pittoreske stranden en naar Diafani, de tweede haven van het eiland. Het heeft een strand met grote keien en 312 inwoners

GESCHIEDENIS VAN HET EILAND KARPATHOS

Volgens de mythologie, de eerste bewoner van Karpathos was de titaan Iapetos, de zoon van Uranus (de hemel) en Gaia (de aarde), de vader van de goden en van de mensen lang voor de Olympische Goden. Het eiland werd voor het eerst bewoond in de Neolithische tijd. De contacten die Karpathos had met het eiland speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van het eiland in de Bronstijd. Destijds was Potidaio (vandaag Pigadia)de belangrijkste haven van het eiland werd de thuisbasis van de kolonisten uit Kreta en kreeg het een Minoïsch karakter. De contacten tussen de twee eilanden bleven overeind gedurende de 14de eeuw voor Christus, een periode waarin de Mykenen de controle namen over het eiland Karpathos. Potidaio werd verlaten na een aantal aanval na 1200 voor Christus. De bewoners vestigden zich in de meer beschermde gebieden zoals Aperi vandaag waar ze de stad Karpathos stichtten. Karpathians vochten met Sparta in de Peloponnesische Oorlog in 431 voor Christus en verloren hun onafhankelijkheid aan Rhodos in 400 voor Christus. In 42 na Christus viel het eiland onder Rome. In de volgende eeuwen werd Karpathos op zijn beurt geregeerd door de Arabieren, de Genovese piraat Moresco, de Venetianen een het Ottomaanse Rijk. Italianen veroverden het eiland tijdens Wereldoorlog I. Karpathos zelf werd een paar jaar door de Duitersers geregeerd voor het einde van WOII. Karpathos werd een deel van de nieuwe en onafhankelijke Griekse staat op 7 maar 1948.

 • Contact
 • Prijsaanvraag
 • Email ons
 • Bel ons
 • Wij bellen u
 • Live Chat
 • Met trots presenteren wij de beste charter gulet jachten in Turkije en hebben wij meer dan 14 jaar ervaring. Ons ervaren team verzekert u dat charters professioneel verzorgd worden van begin tot eind.
 • SIRRIBIR OKUMUS
  CEO

 • Laat ons uw wensen weten zodat wij u kunnen helpen om de perfecte jacht voor u te vinden.
 • Prijsaanvraag
 • ondersteuningsteam
 • S.OkumusS.Okumus
  Oprichter & CEO
  soguletyacht.net

 • I.OkumusI.Okumus
  Guest Relations
  ioguletyacht.net

 • E.KantarmisE.Kantarmis
  Operation Manager
  ekguletyacht.net

 • E.AriE.Ari
  Verkoopmanager
  eaguletyacht.net

 • A.KantarmisA.Kantarmis
  Verkoop consultant
  akguletyacht.net

 • main.kDikmain.kDik
  Verkoop consultant
  kdguletyacht.net

 • main.sAtesmain.sAtes
  Accountmanager
  saguletyacht.net

 • O.PorkarO.Porkar
  IT Manager
  opguletyacht.net

 • main.fCelikmain.fCelik
  Kantoor assistent
  fcguletyacht.net