Log alstublieft in

Voor deze functie moet u zich registreren of inloggen.

HET EILAND SYMI

Gulet Cruises van/naar het eiland Symi

Symi heeft de mooiste haven van Griekenland. Aan weerszijden van een steile fjord rijst een rij huizen op, sommige zijn wit, pastelgeel maar vrijwel allemaal hebben ze Neo-Klassieke frontons – een herinnering van 100 jaar geleden, toen één van de meest welvarende eilanden van Griekenland. Er zijn vrijwel geen moderne betonconstructies en deze mooie oude huizen herrijzen dankzij de bezoekers. De geest van het eiland blijft intact.

Symi is een zuidelijk eiland van de Dodekanesos, ten noorden van Rhodos en dicht bij de kust van Zuidwest Turkije. Het eiland ligt op iets meer dan 13 km noord/zuid en 8 km ten oosten/westen met een oppervlakte van ongeveer 68 km². Symi is verdeeld in karakteristieke gebieden – Yialos is de belangrijkste haven. Chorio, letterlijk ‘dorp’ is de top stad. Pedi Bay is de vallei beneden Chorio, ten zuiden van Yialos. Nimborios is de baai en de nederzetting in het noorden van Yialos. Er is een kleine nederzetting bij Marathounda en een groot kloostercomplex in Panormitis.

Er zijn veel oude kerken en kloosters te zien. Enkele van de meest toegankelijke worden hier beschreven: de kerk van Constantinos en Eleni op de zuidelijke flanken van de Vigla langs de weg naar Panormitis met tuinen, terrassen en een waterput. Er is meestal iemand in de zomer. Het klooster van de aartsengel Michael op Roukouniotis werd gebouwd door de ridders van St. John in de 14e eeuw op de ruiïnes van een belangrijk 5e eeuws klooster, dat op zijn beurt werd gebouwd op de resten van een pre-christelijke tempel. Het klooster van Sotiris Megalos, vlak voordat de weg daalt naar Panormitis is heel pittoresk met spectaculaire uitzichten. Er is een bewegwijzerde wandeling naar een oud wijngoed en de ruïnes van oude wijnpersen.

Het klooster van de aartsengel Michael in Panormitis is het meest beroemde klooster van het eiland. De oorspronkelijke kerk van St. Michael werd rond 450 AD gebouwd op de site van een oude tempel Apollo. Het bevat een prachtige icoon van de aartsengel en twee interessante museum secties. Overnachtingen kunnen geregeld worden. Er zijn andere interessante kerken en kloosters die het best kunnen bezocht worden in het kader van een georganiseerde excursie of per boot wegens te voet moeilijk toegankelijk of in het geval van Nimos, niet toegankelijk.

De Symi bus verzorgt elk uur een pendeldienst van de haven naar het dorp en naar Pedi Bay tot 23 u. Airco is betrouwbaar. Er is eveneens een bus in de vroege ochtend naar Panormitis, check de dienstregeling want ze variëren afhankelijk van de tijd van het jaar. Beide bussen vertrekken vanaf de busthalte aan de rechterkant van de haven. Er zijn vijf taxi’s eveneens aan de rechterkant van de haven, de verste reis is naar Panormitis in het zuiden van het eiland. Auto en brommer huren is onmiddellijk mogelijk in de haven en in Pedi Bay.

WELKE SEIZOEN IS HET BEST

In juli en augustus zijn de dagen lang en heet en zijn de nachten warm. In juni, en begin juli en september bieden een betere combinatie met warme dagen en koele avonden. Het water kan in september op plaatsen bijzonder warm zijn. De maanden mei en oktober bieden uitstekende zeilomstandigheden.

INFORMATIE OVER HET EILAND SYMI

Symi behoort tot de Dodekanesos eilanden en ligt voor de kust van Klein-Azië en slechts een paar zeemijl te NW van Rhodos. Aristocratisch en ver weg van het massatoerisme verrast Symi aangenaam zijn bezoekers met zijn platte, aristocratische wilde schoonheid.

Wanneer u een glimp opvangt van de perfect gevormde haven van Symi, Gialos wordt u net geconfronteerd met een mooie ansichtkaart van een Venetiaans dorp. Wonderwel goed bewaard gebleven herenhuizen met twee en drie verdiepingen en geschilderde gevels in heldere en levendige kleuren weerspiegelen het rijke verleden van het eiland, sinds Symi ooit één van de rijkste eilanden was met een traditie in het sponsduiken, scheepsbouw en houtsnijwerk. Twee belangrijke nederzettingen op het eiland zijn Gialos en Chorio of ook wel bekend als Ano Symi.

Het dorp Gialos begint vanaf Portland en strekt zich uit over de rand van de omliggende heuvels. De voortzetting ervan over de heuvel en rond het oude kasteel van Symi staat bekend als Ano Symi. Maak zeker een wandeling langs de centrale weg naar de Gemeentelijke klokkentoren gebouwd in 1881, het standbeeld van de jonge visser ‘Michalaki’ door de beroemde Symiot beeldhouwer C. Valsamis en de historisch ‘Kampsopoulou’ gebouw waar de overgave van de Dodekanesos eilanden door de Duitsers met de geallieerden werd ondertekend.

Bij het lopen naar het centrale plein van het eiland ‘Kambos’, zal u bij het monument van de ‘Fallen Soldier’ komen, het recent gerenoveerde Naval Museum en de kerk van Ag. Ioannis met zijn prachtig kiezelstrand.

Vervolg uw tocht aan de andere kant van de haven (achter de Clock Tower) waar u een scheepswerf zult vinden en de kerk ‘Panaghia tou Evangelismou’ die u boven de gastvrije boten en bezoekers zult vinden. Deze weg volgend komt u pij Nos, één van de populairste stranden op het eiland en net aan de overkant van de midseas zult u het kleine eilandje Nimos zien. De wandeling eindigt bij Nimborios een zee nederzetting waar men kan genieten van het kristalhelder water.

500 brede, stenen trappen maken de ‘Kali Strata’ uit (Goed pad) die de haven verbindt met Chorio. Een pad omring door oude, neoklassieke herhuizen met twee verdieping, in warme kleuren geschilderd en bedekt met dakpannen. Dit was de oude commerciële weg waar de kapiteins en kooplieden hun huizen hadden. In Chorio, dat is opgedeeld in districten kunt u er de overblijfselen kunt vinden van het kasteel van de Ridders van St. John dewelke in de kerk van de Maagd van het Kasteel ligt. (‘Panagia tou Kastrou’)

Maak lange wandelingen door de geplaveide straten van Chorio en spendeer wat tijd aan het bezoeken van de prachtige kerken die grote interesse wekken door hun fresco’s en pictogrammen. Bezoek ‘Pontikokastro’ (bij de windmolens), een cirkelvormige constructie die een prehistorische grafheuvel zou kunnen zijn. Bewonder de windmolens die overblijven van de meer dan 20 windmolens van de tijd dat Symi nog ongeveer 30 000 inwoners telde. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de groene vlaktes van het zeedorp Pedi. Op de pleinen van Aleminas (met zijn historische cafe) en Ai-Thanassis geniet van de kleuren van Symi...

DE GESCHIEDENIS VAN HET EILAND SYMI

De geschiedenis van Symi gaat terug tot de oudheid. Aigli, Metapontis en Kariki zijn enkele van de oude namen van Symi, waar volgens de mythologie de Gratiën zijn geboren. Symi kreeg zijn huidige naam van de nimf Symi die volgens de mythe maat werd met Poseidon, God van de Zee, en brachten Hthonios tot leven, de leider van de eerste bewoners van het eiland.

Symi, klein en dor, associeerde zijn naam met de nautische traditie uit de oudheid. Glafkos die beschouwd wordt als de eerste bewoner van het eiland was een zeer goede zwemmer en zeiler, die zijn capaciteiten onderwees aan de eilandbewoners, die als eerste Kares en de Leleges werden beschouwd. Homerus noemt Symi in de ‘Ilias’ waar hij verwijst naar Symi’s eerste koning, die deelnam aan de Trojaanse oorlog met 3 van zijn schepen.

In 1309 werd het eiland veroverd door de ridders van St. John, terwijl op hetzelfde moment een tijd aanbreekt van welvaart omdat scheepvaart, sponshandel, scheepsbouw en andere ambachten floreren. De Symiots werden bekend als zeelui, vissers en sponsduikers die rijkdom en roem naar het eiland brachten. Symi werd in 1522 veroverd door de Turken, maar de Symiots kregen de toekenning van de vele speciale privileges, zoals de vrijheid van religieuze expressie en meningsuiting waardoor ze grote vooruitgang maakten in woord en ambacht en bouwen scholen zoals de Aghia Marina Academie (1756-1821), enz.

SIGHTSEEING

De geschreven geschiedenis van Symi gaat terug tot de Trojaanse Oorlogen (1120 vC) en het verleden is geblokt door reeks van indringers, te beginnen met de Doriërs uit de Pelponnese (6e-7e eeuw), de Romeinen, zon’ twee-of driehonderd jaar daarna, de Turken (1522-1912) en de Italianen (vanaf 1912 tot WOII). Symi werd toen een strategisch belangrijk eiland en werd achtereenvolgens binnengevallen en gebombardeer door zowel de Axis en de geallieerden tijdens hun bezetting.

Tot slot, in 1947, werd Symi samen met de rest van de Dodekanesos eilanden onderdeel van Griekenland. Op zijn hoogtepunt – voor de Italiaanse bezetting – was Symi een bloeiend eiland met een bevolking van meer dan 22000. Het werd bekend om zijn scheepsbouw, spons-visserij, wijnbouw, houtsnijderij en icoonschilders en de uitstekende educatieve kwaliteit van haar scholen.

Sightseeing in Yialos, haven Symi: Katarinettes aan de voorkant van de haven is waar de Duitsers de overgave van de Dodekanesos ondertekende aan het einde van WOII. Iets verderop in de richting van de brug is er een replica van het Lindos schip met een oorlogsmonument. Het Scheepvaartmuseum ligt aan de achterkant van het stadsplein en is makkelijk herkenbaar door de kanonnen buiten. Open van dinsdag tot zaterdag van 10.00 – 14.00.

Het stadsplein is één van de locaties voor het Symi Festival. De St. Johnskerk heeft een interessante begraafplaats alsook een fijne onlangs gerestaureerde kiezel binnenplaats die ook een festivalplaats is net als de nabijgelegen Petrides School. De Kataratkis, een steil voetpad tussen het dorp met de haven richting Kali Strata, werd gebouwd in de 19e eeuw. De Kali Strata begint aan de achterkant van het plein in de zuidwestelijke hoek van de haven met ongeveer 350 trappen tot aan Chorio, met de interessante 19e-eeuwse herenhuizen langs de weg.

Sightseeing in Chorio, het ‘dorp’ gebied. De Kali Strata gaat open in de Syllogos Square (ook een festival plaats) vanaf de achterkant van waar een weg rond het het kasteel en de Lemonitsa kerk leidt. Er zijn spectaculaire panorama’s over de haven en deze weg verbindt uiteindelijk met de top van de Kataraktis, de originele trap verbindt Yialos met Chorio.

Het kasteel werd herbouwd door de ridders van St. John in het begin van de 15e eeuw op de plaats van een veel oudere fortificatie. Het overleefde in redelijke staat tot de Tweede Wereldoorlog toen het werd gebruikt als een Axis munitie winkel. Dit werd opgeblazen, vernietigde het kasteel en de Hemelvaartkerk die er binnen de muren lagen. Delen van de muren staan er nog en er is een plaat zichtbaar, die Filibert de Niallac, de ridder van de Franse Grootmeester herdenkt.

We zetten verder langs de Kali Strata, de Oude Apotheek werd gerestaureerd en herbergt een interessante collectie van Franse geneeskunde potten en andere paraphanelia. Het museum is verder omhoog, in het oude Chorio. Volg de wegwijzers. Open van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 14.00 en vele interessante voorwerpen. Het Chatziagapitos House, een gerestaureerde 18e eeuw herenhuis ligt vlakbij en is open tijdens de openingsuren van het museum.

Er zijn veel kerken in Chorio, sommige met interessant kiezelwerk. Kerken zijn meestal afgesloten tenzij er een naamdag of een ander festiviteit aan de gang is. Chorio is het oudste bewoonde gebied met vele smalle straatjes en pittoreske huizen die dateren van voor de neo-klassieke tijd die overheerst op de Kali Strata en in Yialos. Op de top boven de Yialos ligt er een rij windmolens. Vanaf hier is het mogelijk om naar Pontikokastro (aka Mouse Kasteel te lopen. Dit is een gedeeltelijk opgegraven stenen cirkel, waarschijnlijk daterend uit het Neolithicum.

 • Contact
 • Prijsaanvraag
 • Email ons
 • Bel ons
 • Wij bellen u
 • Live Chat
 • Met trots presenteren wij de beste charter gulet jachten in Turkije en hebben wij meer dan 14 jaar ervaring. Ons ervaren team verzekert u dat charters professioneel verzorgd worden van begin tot eind.
 • SIRRIBIR OKUMUS
  CEO

 • Laat ons uw wensen weten zodat wij u kunnen helpen om de perfecte jacht voor u te vinden.
 • Prijsaanvraag
 • ondersteuningsteam
 • S.OkumusS.Okumus
  Oprichter & CEO
  soguletyacht.net

 • I.OkumusI.Okumus
  Guest Relations
  ioguletyacht.net

 • E.KantarmisE.Kantarmis
  Operation Manager
  ekguletyacht.net

 • E.AriE.Ari
  Verkoopmanager
  eaguletyacht.net

 • A.KantarmisA.Kantarmis
  Verkoop consultant
  akguletyacht.net

 • main.kDikmain.kDik
  Verkoop consultant
  kdguletyacht.net

 • main.sAtesmain.sAtes
  Accountmanager
  saguletyacht.net

 • O.PorkarO.Porkar
  IT Manager
  opguletyacht.net

 • main.fCelikmain.fCelik
  Kantoor assistent
  fcguletyacht.net